Christina Gustavson 318Vem är

Christina Gustavson?

Christina Gustavson har tidigare skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Tal- och punktspriftsbiblioteket (nuvarande MTM). Hon är medlem av Sveriges Författarförbund sedan 1993.

Rikt berättarspråk
Christina Gustavson har ett rikt berättarspråk och ger läsupplevelsen en rad oväntade pärlor som dyker upp här och var. Hon flätar med stadig hand in sitt eget yrkeskunnande i en väldigt solid berättelse.

Kännedom om psykopater
Med sin gedigna utbildning och långa erfarenhet besitter medicine doktor och rättspsykiater Christina Gustavson en unik och ingående kännedom om psykopater som lever i vår närhet och som samvetslöst manipulerar sina offer för egen vinnings skull.

Trevliga, hjälpsamma psykopater
Christinas böcker handlar om den typ av psykopater som är trevlig och välartikulerad, som verkar snäll och hjälpsam och passar in i alla situationer. Psykopaten som är kunnig, driftig och charmig, men som mejar ner allt i sin väg till chefsposten. Den här psykopaten begår kanske brott – men åker sällan fast för dem.

Psykopatens offer
Psykopatens offer är oftast helt oanande och försvarslösa när övergreppen sker. En psykopat kan vara hal som en ål, undanglidande som en skugga och livsfarlig under den glättiga fasaden. Det är den typen läsaren möter i Christinas böcker.

Bakgrund inom rättspsykiatrin
Efter läkarexamen vidareutbildade Christina Gustavson sig till specialist i rättspsykiatri. Hon har arbetat på flera av landets rättspsykiatriska enheter, bl.a. Sala och Växjö. Hon arbetade även en tid på utredningsenheten i Göteborg. Christina handplockades som chef för rättspsykiatrin i Värmland. Hon har disputerat i Lund om risk och prediktion av allvarliga våldsbrott.

Farfar var länsman
Farfar var länsman och grundlade tidigt Christina Gustavsons intresse för lag och rätt. Genom sitt arbete har hon en gedigen kunskap om psykologin bakom våldsbrott och dess följder för alla inblandade parter.

Christina Gustavsons kriminalroman:
En chans i livet är en  kriminalroman som utspelar sig på ett internationellt fotbollsläger. Flickorna på lägret utsätts för hot som ingen ser och möter våld ingen kunnat föreställa sig.

En dunk människoblod
En skrupellös affärsman planerar slå mynt av flickornas godtrogenhet. En hel dunk med människoblod hittas vid en vägkant, ett bestialiskt mord, kan voodoo och mörka makter påverka de inblandade?

Fälla för unga flickor
En djävulsk plan med ett fotbollsläger som honungsfälla för unga flickor iscensätts lika lätt och utan ansträngning av en psykopat som när en dirigent lyfter taktpinnen eller när mormor virkar grytlappar.

Där du minst anar det
Mord äger ibland rum när du minst anar det, där du inte kan tänka dig och i sammanhang du aldrig kunnat föreställa dig. Det som ser lika oskyldigt ut på ytan som fjärilens dans över ängen kan vara sjunkhålet som döljs av de vajande sommarblommorna och som ingen anar.

Var finns sambanden?
Har kriminalkommissarie Joel Linders psykiskt sjuke svärson något med fyndet av bloddunken att göra? Finns det ett samband mellan bloddunken och det internationella fotbollslägret för unga flickor? Man kommer en osannolik härva på spåren och en av huvudpersonerna blir själv misstänkt.

Fristående del
En chans i livet är en fristående del i en serie om kriminalkommissarie Joel Linder. Den finns som inbunden och kommer även som e-bok och ljudbok, du hittar den i bokhandeln, internetbokhandeln och den finns att låna på bibliotek. ISBN: 978-91-88013-18-7

Läs mer om förlagets böcker på
www.joelsgarden.se

 Följ Christina Gustavsons skrivarprocess på FaceBook, se hur
böckerna växer fram och vilken ny titel som är på väg:
www.facebook.com/joelsgardenforlag

Share →