Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/6/joelsgarden.se/httpd.www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 646 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/6/joelsgarden.se/httpd.www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 663 Christina Gustavson - Joelsgården Förlag

Christina Gustavson

Christina Gustavson har skrivit en lång rad böcker och har en mångsidig utgivning. Delarna i två av hennes olika deckarserier ges ut som ljud- och e-böcker av Word Audio Publishing. Mördande lögner och övriga delar i den serien kriminalromaner ges ut som ljudbok av Lind & Co. Övriga pocket och inbundna böcker är utgivna på Joelsgården förlag.

Christina Gustavson har hittills skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Hennes noveller finns publicerade på bland annat Roslagstext och Ordberoende Förlag med flera. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.

Farfadern var länsman och grundlade tidigt Christinas intresse för lag och rätt. Hennes doktorsavhandling tar upp frågan om hur man kan hitta sätt att förutsäga allvarliga våldsbrott och bedöma vilka riskerna är för allvarligt våld i samhället. Kan man med viss säkerhet förutsäga ett brott, har man också möjlighet att förebygga. Med tilltagande våldstendenser i stora delar i världen är frågeställningarna aktuellare än någonsin.

På fritiden är Christina intresserad av textildesign och har ett särskilt intresse för hattar, dessutom tillverkar hon sina egna hudvårdsprodukter. Sommartid vårdar hon sin trädgård och har en egen örtagård som målsättning.

Christina Gustavson har disputerat, är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri, allmänmedicin samt i allmän psykiatri och har en s.k. randutbildning inom barnpsykiatri.
Hon  har en djup kunskap om, och en omfattande, mångfacetterad erfarenhet av det psykiska lidande som drabbar många i vårt samhälle och hon har bland annat specialstuderat psykopaters beteende och counter-terrorism.

Bland hennes meriter kan nämnas att hon har arbetat med biståndsarbete i bl.a. Afrika samt tidigare har haft uppdrag som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr och traumatiska upplevelser.

Joelsgården Förlag är uppkallat efter Christinas bostad, Joelsgården, samt efter morfar Joel Carlsson, som tillsammans med sin hustru Natalia, alltid fanns där med stöd, råd och hjälp. Det var främst mormor Natalia som tidigt grundlade Christinas kärlek till det skrivna ordet. Båda morföräldrarna väckte hennes intresse för allt från trädgård, biodling, universum, andra människor och främmande länder.