Thomas Öjebring är musiker och kompositör på heltid. Han har bland annat skrivit olika signaturmelodier för Sveriges Radio och Sveriges Television; Music for Leonardo, som komponerades som ett beställningsarbete för utställningen om Leonardo Da Vinci’s liv och verk med start i Malmö Konsthall 1993.

I den utställningen presenterades ett mycket omfattande datorprogram med bilder och texter om Leonardos liv. Sammanlagt 102 st. ljudsekvenser är dramatiserade med speakerröst, ljudeffekter och musik. Utställningen visas fortfarande, och har internationellt fått en spridning över snart alla värlsdelar.

Sveriges historia komponerades 1993 på uppdrag av Historiska Museet i Stockholm inför utställningen om Sveriges Historia. Musiken finns med på utställningen i ett liknande dataprogram; ett musik- och ljudverk för Musikmagasinet. Verket baseras på Dante Alighieris Den gudomliga komedin från tidigt 1300-tal.

Därtill deltog Thomas Öjebring i Moder Svea, underhållning i medeltidsmiljö. Programmet sändes under hösten 1995 för TV 2. Thomas Öjebrings uppdrag var att komponera bakgrundsmusik till samtliga tävlingssekvenser i programmet.

 

Share →