Siri Gustafsson

Med en journalistpappa och en bibliotekariemamma är jag uppväxt i läsandets och skrivandets magiska värld. Som barn och ungdom skrev jag dikter och små noveller, och någonstans har nog alltid författardrömmarna funnits där i bakgrunden. Men som för så många andra kom livet emellan. Med studier, heltidsjobb, familj och djur fanns inte tiden. Trodde jag.

Sommaren 2019 blev jag sjukskriven för utmattningssyndrom och när livet blev svårt och vardagen upp och ner flydde jag in i skrivandet. Tänkte att kanske kan jag skriva en bok, nu när jag inte kan göra något annat. Så föddes Alice, huvudpersonen i min debutroman. Och när jag väl börjat kan jag inte sluta! Skrivandet var den där pusselbiten som saknats i mitt liv.

För övrigt jobbar jag med människor, som pedagog inom socialpsykiatrin i Vimmerby kommun. Jag älskar mitt jobb och brinner för dem i samhället som så ofta glöms bort och hamnar mellan stolarna.  Jag bor med min familj på en liten gård i Småland, har tre hästar och två karismatiska katter.

Förutom psykiatri har jag studerat historia, svenska och litteraturvetenskap, kunskaper som kommer väl till pass i mitt skrivande.

Jag finns på facebook under mitt namn och på instagram: siri_fredrika.

Share →