Ny skrivtävling för seniorer
12 juli – 5 oktober 2020

 

 

För seniorer som är skrivsugna:
En liten skrivövning som också är en tävling

Tävlingen är öppen för personer som fyllt 65 år.
Tävlingstid: 12 juli  – 5 oktober 2020:

Så här går det till

Du får här en skrivtävling att göra hemma i lugn och ro.  När du är klar med ditt svar mejlar du in det till Joelsgården Förlag.

Du använda mejladressen senior@joelsgarden.se så är du säker på att ditt svar hamnar rätt.

Missa inte tiden 

Svar på tävlingen måste ha kommit in till Joelsgården Förlag  allra senast den 5 oktober 2020 och före klockan 23.55. Det innebär att du har lite tid på dig innan det måste skickas in.

Regler för svaret:

Allmänt gäller att din svarstext bör vara skriven i Times New Roman  12 och mejlas in i Wordformat. Använder du Open Office/Office Libre så går detta också bra. Enkelt radavstånd.

Det är tillåtet att skicka in fler än ett bidrag.

Glöm inte skriva ditt namn, fullständig adress inkl. e-mailadress och telefonnummer överst på första sidan i alla texter, så att vi lätt kan se vem som skickat in svaret ifråga.

Det här är tävlingen som börjar den 12 juli 2020:

Den här tävlingen består av två delar. För deltagande i tävlingen måste båda delarna vara uppfyllda. Båda delarna skickas in samtidigt.

Del 1 i tävlingen innebär att du ska göra en lista på alla djur du kan komma på som har samband med årstid eller väderlek. Till exempel ”Vargavinter”. Ordet “Vargavinter” innehåller djuret, dvs. en varg och en årstid, dvs. vinter.
Du får gärna ta med exemplet  “Varg – Vargavinter” i din lista, om du vill.

Del 2 i tävlingen består i att du ska skriva en liten vers om ett av de djur du nämnt i din lista under punkt ett. Du väljer själv vilket av djuren du vill beskriva i versen.
Versen ska bestå av minst fyra rader och minst två av raderna måste rimma.

Temat för tävlingen är
Djur och väder 

Din rubrik skall vara …
Uppkalla din vers efter det djur den handlar om.

Du som vinner tävlingen får det här:

  • Personligt svar från Christina Gustavson.

Det bästa svaret på den här lilla tävlingen vinner ett pris som kommer att skickas med ”snigelpost” till den adress du uppger.

Share →