Martina Lilja Haake

Martina Lilja Haake är född 1975, uppvuxen i Småland och bor numera i Linköping. Hon är utbildad socionom, kyrkomusiker och diakonkandidat.

Martina berättar: Ända sedan ung-domstiden har jag skrivit poesi med en dikt utgiven i lyrikantologin Vem bryr sig? på EKO förlag. Jag skriver också reflektioner/betraktelser och om händelser i livet.

Under längre sjukskrivningsperioder har kreativiteten bred-dats en del. Jag uttrycker mig gärna genom musik, målning och text. Det är för mig bearbetande och ett sätt att fylla på med en-ergi och glädje.

Novellen ”I gränslandet” kom till mig genom en dröm jag hade 2016. När jag vaknade skrev jag ned allt jag mindes. Efter några år fann jag texten i gömmorna och i samband med Joels-gårdens novelltävling fick jag inspiration att utforma novellen efter den dröm jag haft. Jag tyckte den passade in på temat ”Det var inte jag!”.

Share →