Kvinnan som dök ned i en pool

En äldre kvinna får en pool i present av sin son. Hon tillbringar allt mer tid i den och till slut börjar sonen bli orolig. Vad är det som lockar med vattnet och varför vill mamman till slut inte stiga upp ur poolen alls?

Sonen beskriver: När jag kom fram till poolhuset såg jag att dörren var öppen. Jag skyndade mig dit men blev stående precis utanför. Jag såg henne där inne. Mitt i poolen låg hon på rygg. Håret flytande kring axlarna likt sjögräs. Mörkare i vattnet än när håret var torrt. Jag såg att hon rörde sig. Jag såg att hon levde. Det var något förklarat med henne där hon låg, svävande och tyngdlös i det våta. Jag kan inte hitta något bättre ord än så. Hon var förklarad.”

Kvinnan som dök ned i en pool är en filosofisk novell som handlar om att bli besatt av något, om att åldras och om människans slutgiltiga övergång.

Fakta:
Författare: Jenny Jejlid
Titel: Kvinnan som dök ned i en pool
ISBN 978-91-89429-05-5 (e-novell)
Bild: En blå pool med två röda solstolar
Finns i internethandeln.

 

 

Share →