Christina Gustavson 111Christina Gustavson:
Kärlek med förhinder

En handikappad kvinnas rätt till ett eget liv
När jag var ung hörde jag en historia om en handikappad kvinna som fick kämpa hårt för rätten att leva ett eget liv. Kvinnans öde gjorde ett djupt intryck på mig. Berättelsen levde kvar i mina tankar genom åren och senare har jag talat några av de inblandade för att be dem berätta mer. Nu har jag skrivit en bok om hennes märkliga öde. Historien är alltså byggd på verkliga händelser.

Rätt till eget liv
En kärlekssaga med förhinder handlar om en handikappad kvinnas rätt till ett eget liv och ett yrke, ett kvinnoöde som lär oss att våga hoppas, att inte sluta kämpa, att inte ge upp.

Bitter kamp för självständighet
Det är en bok om en stark och modig kvinna, som möter en man och förälskar sig, men först efter en lång och bitter kamp med familjen får hon mannen hon älskar.

Hjemmefronten i Norge
Han är från Norge, har kämpat i Hjemmefronten och bland annat smugglat flyktingar över gränsen. Han blir skjuten, men räddas och vårdas länge på sjukhus. Så kommer han till Sverige.

En kamp!
Tillsammans klarar de 50-talets depression, och hon lyckas, buren av egen kraft och driftighet och trots ett mycket svårt fysiskt handikapp, att bygga upp en verksamhet som egen företagare.

Svensk-norsk efterkrigshistoria
En bit svensk bygdekultur växer fram och vävs samman med ett stycke norsk efterkrigshistoria i ett spännande drama, som fängslar och trollbinder i kapp med den skimrande bitterljuva kärlekssagan.

Sann historia
Berättelsen, som bygger på en sann historia, börjar 1945 och verklighetsunderlaget gör sagan till levande historia, som tjusar och fascinerar.
Christina Gustavson

Fakta om boken:
ISBN Bok: 978-91-88013-17-0,
Kartonnage, antal sidor: 244
ISBN e-bok: 978-91-88013-35-4
Joelsgården Förlag 2017

Boken finns att köpa via internet, t.ex Adlibris, i bokhandeln eller lånas på bibliotek – men man kan få be dem ta hem den om de inte redan har den.

Om författaren:
Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri. Hon har tidigare skrivit tre faktaböcker om att  hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.
Kontakt: christina@gustavson.se

Följ Christina Gustavsons skrivarprocess på FaceBook, se hur böckerna växer fram och vilken ny titel som är på väg: www.facebook.com/joelsgardenforlag

Share →