I palmens skugga

av Jenny Jejlid

När är något egentligen för sent? Kan man resa sig efter år av psykisk misshandel?

Det började när han sa att jag borde tänka mer på hur jag skrattade. Jag hade väl aldrig funderat över hur mitt skratt lät. Varför skulle jag ha gjort det?

En stor berättelse om ett livsöde. Oförmågans historia.

”När är något för sent?

Demonterades jag sakta ned, bit för bit? För det var väl inget slag jag utkämpade? En strid hade jag gått segrande ur. Jag är en krigare. Men det går att bryta ned även en krigare, bara metoden är den rätta. Jag tror det började med att han sa att jag borde tänka mer på hur jag skrattade. Att mitt skratt lät så märkligt. Jag hade väl aldrig funderat över hur mitt skratt lät. Varför skulle jag ha gjort det?”

ISBN 978-91-89009-32-5
Finns i internethandeln

Share →