Camilla Carleson

Jag heter Camilla Carleson och är lite till åren kommen. Som barn skrev jag mycket dagbok och när jag kom i tonåren ville jag utbilda mig till journalist. Tyvärr är jag dyslexier eller ordblind som man sa på den tiden då jag var ung. Jag blev därför avrådd av mina lärare att ägna mig åt ett skrivande arbete. Trots det så lyckades jag nästla in mig på en tidning och arbetade som reporter i flera år. Men när jag blev ensam mamma blev arbetet på tidningen för tufft och jag utbildade mig till studie- och yrkesvägledare.

Det är först nu på äldre dagar som jag har återupptagit mitt skrivande.  Jag har skrivit två böcker: Den första boken heter, ”En teaterhistorisk resa” och bygger på intervjuer av min svärmor född 1916 och hennes liv vid teatern på 1930 och 1940 talen.

Den andra boken heter: ”Det finns bara ett Väster” och är en Malmöroman som utspelar sig i slutet av 1960 talet och i början av 1970 talet.

Jagn har även deltagit två gånger i Allas novelltävling. Båda gångerna blev mina noveller antagna bland de tio bästa och publicerade i tidningen.

Jag bor numera i Limhamn och som senior ser jag framemot at få vandra längst med havet och skriva noveller när andan faller på.

Share →