Britta Ivarsson Possnert

Britta Ivarsson Possnert berättar: Mina författardrömmar började en julafton 1960. Jag var åtta år och skrev en julsaga som lästes upp inför familjen varje jul från den dagen. Sagorna, handlade ofta om livet utanför vårt hem. Hur hade djuren i skogen det? Fanns det troll och vättar? Utanförskap var ständigt återkommande och funderingar om livet. Min mor uppmuntrade skrivandet, far lyssnade. Jag fortsatte skriva, en del publicerades.

Vid sidan om mitt jobb inom psykiatrin och familjen, har jag varit på skrivarkurser och författarskola i Marstrand. Som nybliven pensionär, kom jag 2018 ut med min självbiografi Under ”bara britta”. Då vann jag också Sverigeförfattarnas no-velltävling med: ”Just nu har jag och min man en kris, men han vet inte om den.” Jag blev då också medlem i Sverigeför-fattarna. 2019, kom jag ut med 13 noveller i novellsamlingen Novellfesten.

Jag finns på fb och på min blogg: brittastankerum.home.blog och Sverigeförfattarnas hemsida.

Share →