CHRISTINA GUSTAVSON
är disputerad forskare,
specialistläkare med tre specialiteter; rättspsykiatri,
allmän psykiatri, allmänmedicin, med randutbildning inom barnpsykiatri.
Hon har bla arbetat som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr mm. Hennes doktorsavhandling har temat Risk and Prediction of violent crime. Christina Gustavson är medlem av Sveriges Författarförbund sedan
1993, tre av hennes fackböcker finns utgivna på ICA bokförlag och fyra av hennes böcker har blivit Talbok genom TPB, Tal- och punktskriftsbiblioteket, som nu bytt namn till MTM, ”Myndigheten för tillgängliga medier.”
Fritiden ägnas åt textil design, trädgård, biståndsarbete.
Läs mer om Christina Gustavson

DUNCAN WELLER
är en kanadensisk författare och Den kärleksfulla myran är hans fjärde barnbok. Duncan Weller fick i uppdrag att måla en stor väggmålning i ett bibliotek. Under bibliotekets sagostunder började han sedan berätta om ett bladbrev, som en myra skulle lämna fram till en papegoja. Myran fick krypa längs en vinranka över hela väggen för att utföra sitt uppdrag.
Barnen blev förtjusta i myran och började berätta om den för andra. På så sätt blev den lilla myran riktigt berömd och Duncan Weller fick idén att ge ut sin berättelse i bokform.
Eftersom han själv illustrerar sina böcker har han stor frihet att leka med idéer och bilder.

ANN-KRISTIN M MOBACK
är fil kand i specialpedagogik, författare och har forskat inom området tal-, läs- och skrivsvårigheter, samt deltagit i Nationellt Centrum för språk-, läs-, skrivutveckling, en seminarieserie i Skolverkets regi. Hon deltog i ett utvecklingsarbete kring aspekterna anpassning, elevnära och att röra sig i texten under tiden 090323 - 091116.
Författaren har medverkat i utarbetandet av "Flerspråkig kartläggning av avkodning och läsning - ett kartläggningsmaterial. Materialet finns hos Specialskolemydigheten. Hennes medverkan gällde då att tillsammans med modersmålslärare i arabiska och polska testa materialet och framföra synpunkter.

BRIGITTE OXELQVIST
är filosofie kandidat i
specialpedagogik och bland annat utbildad barnskötare samt hälsopedagog. Författaren har gått på lärarprogrammet på pedagogiska institutionen vid Göteborgs universitet. Hon är född 1963 i Olskroken i Göteborg, är gift och har två vuxna flickor på 24 och 32 år. Hon fick diagnosen Aspergers syndrom våren 2014 vid fyllda 49 år. Som andra med Aspergers syndrom har även hon vissa specialintressen. Ett av dem kommer till uttryck i arbetet med barn.
E-postadress: aspergers63@gmail.com

SANDRA PETOJEVIC
är filosofie magister i konst- och
bildvetenskap och arbetar som sjökortsrättare i Göteborg där hon
bor sedan 1973. Född i Piteå 1969 men har rötter i
Balkan och Ungern. Hon är
intresserad av fantasy, tidsresor, filmer, arkitektur
samt konst- och kulturhistoria, tecknar och skildrar händelser ur "den andres" perspektiv, så att man får inblick i hur konflikter uppstår.
Hon är välkänd föredragshållare och talar om att
leva med Aspergers syndrom. Sandra Petojevic har skrivit
fantasytrilogin Maktens Tiaror, om främmande folk
och märkliga personer som råkar ut för kulturkrockar, och man ser att det inte finns några vattentäta skott mellan  ont och gott. Hemsida: http://erkelzaar.tsudao.com

ANNI MY SVENSSON
är skribent, krönikör, författare och förläggare. Uppvuxen i Södertälje, numer boende i Järna, ett par mil söder om Södertälje. Vill genom sina berättelser inspirera, sätta ljus på viktiga samhällsfrågor och förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Hon har som mål att ge ut sin första, egna bok på temat "Ingenting är omöjligt" under 2017. Anni arbetar som kommunikatör, skriver på fritiden noveller, böcker, krönikor och bloggar (publicerad bl a i Allas, Länstidningen i Södertälje, i en novellantologi och i böcker om hälsa).  Läs mer: annisvensson.com

TITTI NILSSON
är född och uppväxt i Skaraborg, har tre vuxna barn och bor på landsbygden utanför Töreboda tillsammans med man och fyra katter. Hon har tagit fritidspedagogexamen vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Arbetar sedan 2013 som skribent för de två annonsbaserade tidningarna Törebodakanalen och Unica Mariestad.
Fritiden ägnas bland annat åt arbete som förläggare för Joelsgården Förlag samt att författa noveller. Genom sina texter vill hon roa, beröra och lämna positiva avtryck hos läsarna.
Titti är tidigare publicerad i antologierna Färgargårdens andar samt Morden på Färgargården (Roslagstext).

ULLA ADAMSSON
är född, uppväxt och bosatt i Töreboda tillsammans med sambo, katt och papegoja. Hon har en vuxen son och ett barnbarn.
Ulla är diplomerad djurhomeopat och har sedan 2005 egen praktik med försäljning av naturprodukter, glaskonst, Kung Markatta och Urtekrams produkter, på gården där hon bor. Djur och natur är viktigt för henne och hon värnar ständigt dessa.
Fritiden ägnas bland annat åt arbete som förläggare för Joelsgården Förlag samt att skriva böcker och noveller. Genom sina texter vill hon ge läsarna berättelser som får dem att släppa fram fantasin inom sig och följa med på äventyr, för att glömma vardagen en stund.
Ulla är sedan tidigare publicerad i antologierna Färgargårdens andar samt Morden på Färgargården (Roslagstext)

CHRISTINA KHAN
är ett väletablerat namn inom den svenska hälsorörelsen. Hon är utbildad Heilpraktiker i Tyskland och anlitades som expert knuten till redaktionen för Tidskrift för Hälsa. Hon hade en egen spalt i samma tidskrift under mer än 10 år och skrev en lång rad artiklar om naturmedicinska ämnen för att främja hälsofrågor och bistå med information om naturterapier av olika slag. Därtill skrev hon till och från inlägg i tidningen Vegetar, höll bland annat föredrag inom Hälsofrämjandet och var aktiv inom hälsorörelsen främst på 70-talet.