barn/ungdom

Skogens folk av Ulla Adamsson.
Naturfolken i Tivedens djupa vildmark har under århundraden lidit av det ständigt pågående kriget mellan tomtar och troll. Fiendskapen tog sin början för så oändligt länge sedan, att ingen längre minns när, hur eller vad som tände den första gnistan.
En vacker dag föds ett skruttigt litet tomtebarn…  
 Skogens folk är del ett av tre i serien Sagan om Tuva och Tuss. Berättelsen handlar om trollflickan Tuva och tomtepojken Tuss som av Näcken och Skogsfrun får det ansvarsfulla uppdraget att mäkla fred mellan tomtarna och trollen och därmed få ett slut på kriget som drabbar Tivedskogarnas alla fria folk.
Fakta:
Förlag: Joelsgården förlag
Format: Häftad
ISBN: 978-91-88013-50-7
Boken finns inom kort att köpa via Adlibris och Bokus i bokhandeln samt att låna på bibliotek

Häxeld av Ulla Adamsson
är första delen av fyra i serien Arvet från Sicilien. Genren är magisk realism. Berättelsen handlar om forntida häxors arv, magi och trolldom, kampen mellan gott och ont, naturväsen, oknytt, kärlek och vänskap över alla gränser.
På Valborgsmässoafton år 1018, föds, på Sicilien, fyra systrar med magiska krafter. Tre blir goda, en blir ond.
Handlingen tilldrar sig i nutid i den skaraborgska orten Töreboda där vi möter Saga, släkting i rakt nedstigande led från den ena av systrarna. Saga tvingas lära känna sig själv för att kunna använda magiska krafter när hon blir hotad. Tre främlingar flyttar in i Töreboda samtidigt som två av hennes vänner försvinner. Hon tvingas välja mellan gott och ont, ljus och mörker för att kunna skydda Skuggornas bok och de människor hon älskar.
Fakta:
Förlag: Joelsgården Förlag
Format: Kartonnage
ISBN  978-91-88013-22-4
Boken finns att beställa från Adlibris och Bokus i bokhandeln samt att låna på bibliotek

Den kärleksfulla myran av Duncan Weller. Svensk överättning av Christina Gustavson
Jag känner mig så hedrad över att ta med Hemmings brev till Loretta", sade myran.
Hemming och Loretta är två förälskade dvärgpapegojor. De bor i var sin ända av en lång vinranka i djungeln. Men är uppdraget verkligen så hedersamt för myran? När andra djur i djungeln frågar, börjar myran tvivla.
Duncan Weller är en kanadensisk författare och Den kärleksfulla myran är hans fjärde barnbok. Duncan Weller fick i uppdrag att måla en stor väggmålning i ett bibliotek. Under bibliotekets sagostunder började han sedan berätta om ett bladbrev, som en myra skulle lämna fram till en papegoja. Myran fick krypa längs en vinranka över hela väggen för att utföra sitt uppdrag.
Barnen blev förtjusta i myran och började berätta om den för andra. På så sätt blev den lilla myran riktigt berömd och Duncan Weller fick idén att ge ut sin berättelse i bokform.
Eftersom han själv illustrerar sina böcker har han stor frihet att leka med idéer och bilder.
Fakta:
Förlag: Joelsgården Förlag
Format: inbunden
ISBN 978-91-98068-50-4
Boken finns att köpa via internet, t.ex Adlibris, i bokhandeln eller lånas på bibliotek