Christina Gustavson 215Jag har läst Kvinnan på tåget
av Paula Hawkins.

Massolit förlag 2015.
Svensk översättning: Jessica Hallén.

När jag läste bokens titel tänkte jag mig en variant på Agatha Christies 4.50 från Paddington och var måttligt intresserad. Likaså var jag måttligt intresserad av att läsa om en alkoholists ständiga begär efter mer, men kämpade ändå vidare i den långa uppförsbacken i början. Men så hände det – jag var fast och kunde inte släppa boken.

Bokens huvudperson, Rachels drickande orsakade skilsmässan från den man hon fortfarande älskar och längtar efter varje minut, trots att han gift om sig och fått barn. Han bor dock kvar i det hus han en gång köpte tillsammans med Rachel, som nu bor tillfälligt hos en väninna.

Varje dag tar Rachel tåget av två orsaker, dels att lura i alla att hon fortfarande arbetar och måste åka till och från sitt jobb och dels för att det ger henne en anledning att åka förbi det hus där hon en gång bodde och var så lycklig.

Genom resorna lär Rachel också känna de andra som bor på just den gatan och en dag ser hon något omskakande genom tågfönstret. Detta blir upptakten till en nervkittlande utveckling där hon inte kan låta bli att lägga näsan i blöt och ge sig ut på mycket farliga vägar.

Detta är absolut en av de mest fascinerande deckare jag läst på flera år!

Den välgjorda översättningen bidrar dessutom till att inget irriterar, utan läsaren kan ostört få sjunka in i upplevelsen
Christina Gustavson

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin