Christina Gustavson 167Jag har läst boken: Livet har sitt pris,
debutbok av Jan-Eric Boo

Delvis dokumentär
Jan-Eric Boo: Livet har sitt pris är en polisroman, delvis skriven som en dokumentär, som väcker frågan om vad ett liv egentligen är värt – och för vem. Temat är angeläget. Värdet av unga flickors liv, när de en gång fallit i händerna på ligor, som försörjer sig på trafficking, relateras till värdet av en krigsfånges liv under Bosnienkriget.

Små möjligheter att överleva
Ingen av dessa vet om de någonsin kommer att bli fria eller ens överleva. Om de inte tar saken i egna händer, med hjälp av de ytterst få möjligheter som står till buds.

Autentiska anteckningar
Autentiska dagboksanteckningar från en gisslan i ett fångläger på Balkan, ger berättelsen en extra valör, som känns särskilt aktuell nu mot bakgrund av de avrättningar av fångar som skett i Syrien.

Initierad beskrivningChristina Gustavson 166
Att läsa om polisens arbete, som det beskrivs av en verkligt initierad person, ger autentiska bilder av traffickingledernas vindlingar, finter och knep, med detaljer som få utomstående känner till eller har insyn i.

Privatliv – tjänst
I Livet har sitt pris, den första boken i en tänkt serie, får bokens huvudperson, kriminalinspektör Michael Lundell, ta sig an utredningar, som sätter hans eget liv i gungning och han får svårt att skilja på sitt privatliv och tjänsten.
Christina Gustavson

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin