Christina Gustavson 111Recensioner

Christina Gustavson:
Bättre än ingen

Recension 1.
Boken är BRA! Jag blev så fascinerad att jag sträckläste den efter de allra första sidorna!. Vilken sits för Senna!

Jag är nog kär i kärleken för jag älskar romaner med kärlek och romantik!! Speciellt när de håller en klass som denna! Här vävs livets stora frågor in också och ett miljötänkande får även sin plats. Jag är road och imponerad, för den blandning författarinnan ger oss känns inte full med pekpinnar eller är krystad, den bara finns där, om Du vill lyssna.

Men störst av allt är kärleken, trots allt. Ingen kan väl vara tillsammans med någon bara för att han/hon är bättre än ingen? Eller kan man det? Någon kan vara bättre än ensamheten? Ja, det är kanske så ibland? Men kommer man då att upptäcka chansen på något bättre om man ständigt går med skygglappar?? Det tror inte jag!!

Senna gav mig en tankeställare ordentligt. Jag vill också leva med en man som ser just mig, inte en kvinna som han vill se. Hur vill Du ha det?? Här får Du chansen att fundera under tiden som Du njuter av den tilltrasslade berättelsen om Senna, en ung kvinna i början av den verkligt vuxna kvinnans fulla blomning! Ta DEN – chansen alltså, att både njuta, bli road och få kicken att tänka över var Du egentligen har Dig själv och Dina funderingar över vad som är viktigast i Ditt liv!!

Berättelsen om Senna ger mig knottror av flera olika skäl!! Först av allt vill jag framhålla bokens MYCKET aktuella tema: AIDs som finns på de mest oanade ställen runt omkring oss. Vi kan faktiskt  bli smittade utan att vara särskilt lösaktiga sexuellt! Hur många av oss tänker egentligen längre på att vi kan drabbas? Även jag inbillar mig att det är något som bara kan drabba andra. Men det stämmer nog inte riktigt – eller?? Hur ska man välja att leva och ändå inte gå med ständig ångest inför detta hot att bli smittad? Hur vill Du göra? Du kommer inte undan det ställningstagandet när Du läst den här boken!!

Du har mycket att se fram emot i denna bok!
Mona Hulling, Psykiater

Christina Gustavson 111Recension 2.
” Bättre än ingen” är en romantisk roman med spänningens alla element precis som i en Agatha Christie. Det faktum att boken tillåter en att läsa mellan raderna och plocka ur egen fantasi gör att man som läsare inte blir så uppbunden vid författarens färdiga modell. Detta gör läsningen mer levande och mycket mer spännande!

Senna, romanens centrala figur, flyr från Danmark till en enslig, men vacker plats på den svenska landsbygden för att finna sinnesfrid och kunna reda ut sina tankar. Inte så mycket till försvar för frigjord feminism som en flykt undan konsekvenserna av en komplicerad historia med Jens.

Senna kommer här att upptäcka ännu en djupt inpräntad egenskap i sin personlighet , en som utan tvivel är en av hennes bästa, och dessutom ytterst sann mot henne själv och hennes egen personlighet, när hon ger upp sina egna önskningar till förmån för sin kärlek till Göran, som hon först mött som liten och som hon nu faller för på allvar.

En vacker monolog om varför hon väljer att avstå från den tröst och kärlek Göran erbjuder är mycket läsvärd.
Inte på grund av någon religiös kallelse, utan bara som en liten försynt inre röst som undrar: Varför inte be till Gud? På försök? Detta ger henne en hjälpande hand i hennes svåraste prövning, och leder henne slutligen dit där allt får det lyckligaste slut.
K. Yousuf

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin