Lennart Guldbrandsson 2xJag har läst boken: Skriv som ett proffs!
av Lennart Guldbrandsson

Lättläst men innehållsrik faktabok i pocketformat om skrivande och bokförsäljning.

Lennart Guldbrandsson skriver rappt och roligt, med glimten i ögat och en räv bakom örat om själva kärnan i skrivandet, med vilken inställning den skrivande bör närma sig uppdraget och sina läsare och vilka fallgropar såväl som belöningar som ges på vägen.

Trots det lilla formatet är det en stor bok som förmedlar viktig information och talar av personlig erfarenhet. Jag uppskattar att ordet ”jag” förekommer här och var i texten, vilket visar att författaren inte tvekar att ta ställning i olika frågor.

Tipsen är många och leder från de första förberedelserna inför skrivandet av ett eget alster (t.ex. bok, faktabok, novell osv.) till slutredigering, utgivning och marknadsföring.

Trots att boken är faktaspäckad är den lättläst, bitvis rent av spännande, Christina Gustavson 171och förklaringarna ges med tydliga och belysande exempel.  I slutet finns ett  faktaregister, som gör det lätt att gå tillbaka och läsa om vissa avsnitt och det kommer man att vilja göra många gånger.

När man väl börjat läsa är det svårt att lägga boken ifrån sig. Det är en bok man vill behålla, få fortsätta fundera över och använda sig av i sitt skrivande!
Christina Gustavson